Välkommen till en bloggsida om täljstenskaminer. Här behandlas allt rörande denna typ av uppvärmningskälla, litet som stort. Några av de ämnen som det hittills har bloggats om är:

Luftvärmepump som komplement

Är luftvärmepumpen ett bra komplement till braskaminen?

Varma heltäckningsmattor

En täljstenskamin är en utmärkt värmekälla men om man önskar ytterligare värme så kan en heltäckningsmatta rekommenderas. Dock så finns det en del att tänka på i valet av matta – man vill inte att den ska dra åt sig aska, sot och skräp.

Norska täljstenskaminer

Från Norge så kommer en hel del bra och snyggt designade kaminer.

Att köpa och äga en täljstenskamin

Ett av de mest bloggade ämnena! Vad ska man tänka på när man köper en kamin, hur ska den installeras och godkännas, vilken ved är bäst att elda med och vilken storlek ska den ha…

Sotning

Att sota sin skorsten är ett nödvändigt ont och inget man kan välja bort. Här får man tips om bra och pålitliga sotare, hur en täljstenskamin ska sotas, hur man tätar den om det behövs och så vidare.

Skorstensrenovering

En skorsten behöver ibland repareras och ibland bytas ut helt. Här tipsas det om kunniga hantverkare och berättas om såväl lyckade som misslyckade renoveringar.

Installera täljstenskamin

Att installera en täljstenskamin behöver inte vara så komplicerat men ofta kommer den i flera delar då den i sin helhet är väldigt tung. Många innehavare av täljstenskaminer rekommenderar att anlita en installatör men ett par duktiga skribenter beskriver också hur de gjorde då de installerade sin kamin på egen hand.